Medverkande i Nyårskonserter 2023

 


Karin Nybom är utbildad på Musikhögskolan i Göteborg och Operahögskolan i Stockholm. Efter sin examen 2004 har hon gjort roller som bl.a. Blomsterflicka i Parsifal (Kungliga operan och Värmlandsoperan), Polly i Tiggarens opera (Läckö slott), Alice Ford i Falstaff (Rheinsbergs operafestival) och Hanna Glawari och Valencienne i Glada änkan (Gävle/Kristianstad). 2002 tog hon emot Anders Walls Confidencen-stipendie. Hon är en mångsidig sångerska som trivs allra bäst när hon får blanda operan med både visor och jazz.

Liisa Mast,  koloratursopran som framförallt framför bel canto-roller av Donizetti och Bellini såsom Lucia di Lammermoor, Norma, I Puritani och Roberto Devereux. Men också koloraturroller av Mozart som Trollflöjten och Richard Strauss som Ariadne auf Naxos

Daniel Svenson

Daniel har en utbildning från Operahögskolan i Stockholm. Han har bl a sjungit Eisenstein i Läderlappen, Rossillon i Glada Änkan, Ruggero i La Rondine, och medverkat som ensemblesångare och cover på Piangi i Phantom of the opera på Cirkus spelåret 2016/17. Han har också jobbat med roller som Alfredo i La Traviata, Lensky i Eugene Onegin och Werther. Hösten 2022 sjungir rollen som  Pollione i Norma på Folkoperan i Stockholm.

Mattias Nilsson är född på Gotland. Han har studerat på Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Debuterade 1997 på Läckö slottsopera i rollen som Guglielmo i Così fan tutte, och har sedan dess spelat roller som Schaunard i Bohème, Escamillo och Morales i Carmen, Nachtigall i Mästersångarna, Belcore i Kärleksdrycken, Silvio i Pajazzo, Danilo i Glada änkan och Mr X i Cirkusprinsessan. Han har framträtt som solist på bl.a. Kungliga Operan, Folkoperan, Drottningholms slottsteater, Gävle teater och Göteborgsoperan.
2006 skrev kompositören B. Tommy Andersson titelrollen i operan William direkt för Mattias. Operan uruppfördes på Vadstenaakademien. Mattias är också flitigt anlitad solist inom kyrkomusik och som romanssångare.
Sommar 2022  medverkade i Muntra fruarna i Windsor med moderna opera i Eskilstuna.
Hösten 2022 Gianni Schicchi med Smålands opera

Lars Fager skådespelare, musikalartist, baryton.Lars har efter utbildning frilansat som skådespelare och artist på många av Privatteatrarna
i Stockholm. Haft små och stora roller i musikaler, komedier, farser, operetter, stora barnproduktioner – i tre decennier! Samt huvud­rollen i en opera!! Även gästat Värmlands Operan i flera uppsättningar, samt Göteborgsoperan, Dramaten, Riksteatern m.m

Catharina Ericsson;2000-2001 följde studier i barockviolin vid Collegium Musicum på musikhögskolan i Stockholm.
Catharina var under en längre period(1987-2014) verksam som alt. konsertmästare i Folkoperans orkester och är sedan 1987 medlem i Uppsala kammarorkester. Vid sidan av frilansarbetet som violinist i orkestrarna, ägnas mycket tid åt kammarmusik. ” Erics Bergskvartetten”

Bo Ericsson är utbildad kyrkomusiker vid Stockholms musikhögskola samt därefter utbildad till repetitör vid Operahögskolan i Stockholm.1991 fick han anställning kormästare när Kristina från Duvemåla kormästare på Kungliga Operan och var kormästare, repetitör och föreställningsdirigent för Kristina från Duvemåla på Cirkus i Stockholm. Från år 2000 till 2007 var han återigen anställd vid Malmö Opera, som kormästare, vilket följdes av en anställning på GöteborgsOperan med samma tjänst mellan 2008 och 2015. Han har också varit kapellmästare och musikaliskt ansvarig för Tolvskillingsoperan på Stockholms Stadsteater.2014 arbetade Bo för första gången på Wermland Opera som kormästare för Trilogin och därefter blev han återigen engagerad som kormästare och föreställningsdirigent för Kristina från Duvemåla i den senaste uppsättningen på Cirkus

Alla Luks Opera Lights regissör och konstnärlig ledare. Utbildad vid Teater och Musikhögskolan i St. Petersburg. Vid 22 års ålder debuterade hon som Sylva ”Csardasfurstinnan” på musikteatern i St. Petersburg. 1992 kom Alla till Sverige och har sedan dess medverkat som solist i flera uppsättningar runt i Sverige.
2006 bildade hon Opera Light där hon har både regisserat och medverkat i föreställningar .Från 2012 gör hon dem traditionella Nyårskonserter i Spegelsalen på Grand Hôtel. Grundare och konstnärlig ledare av Mälarhöjdens Friluftsteater där hon producerar o regisserar  sommarevenemang.